neděle 27. ledna 2019

15 věcí, které o mně možná nevíte



O dnešní článek jste si v podstatě tak nějak napsali v anketě na Instagramu. A mně vlastně došlo, že ačkoliv se tady na blogu setkáváme už skoro 5 let, je tu určitě ještě pár věcí, které o mně možná nevíte. Vlastně nebylo vůbec snadné je dát dohromady, nakonec jsem to s pomocí Honzy zvládla a byla to docela legrace. Takže: 

1. Moje nejoblíbenější jídlo jsou špagety. Můžu je na jakýkoliv způsob, a když je nejhůř, klidně je sním jen tak suché. V závěsu za nimi jsou palačinky. Evidentně jsem v jídelníčku zatím příliš nedospěla... Jo, a nepiju kafe, ale to asi víte... ;-)

2. Mám o 9 let mladší ségru, která teď studuje v Dánsku. Říká se, že když jsou sourozenci od sebe o víc než 8 let, jsou to spíš dva jedináčci než sourozenci. Musím trochu souhlasit, když byla Marianka malá, byla jsem spíš jako její druhá máma. Teď už ale dávno dorostla ve správnou parťačku, se kterou konečně vedeme správné holčičí rozhovory, a dokonce k ní občas chodím i pro radu.

3. Byla jsem šprt. Celou základku i gympl jsem měla na vysvědčení samé jedničky. V posledním ročníku gymnázia jsem si na to úplně poslední středoškolské vysvědčení nechala dát 2 z angličtiny, abych zjistila, jaký to je. Bylo to úplně stejný a vůbec nikdo to neřešil.



4. Do 23 let jsem neměla náušnice. Zato v 15 letech mě napadlo, že by byla docela sranda nechat si udělat piercing do pupíku. Přiznávám, že doma to už našim zas tak vtipný nepřišlo.

5. Mám dvě kočky, které se jmenují Scary a Movie. Scary čekala na Movie dlouhých 8 let, ale ty jména jsem měla od začátku v plánu. Domácnost s námi sdílí ještě fenka Charlie. A dřív jsme měli ještě andulku. Ostatně o tom, jak se nám z domu stal zverimex, jsem kdysi psala i tady na blogu.

6. Maturovala jsem z češtiny, němčiny, chemie a fyziky.

7. Háčky u ramínek ve skříni musím mít vždycky obrácené všechny na jednu stranu a oblečení na nich musí mít přední stranu stejným směrem. Neodejdu z domu, pokud mám podezření, že jsem něco pověsila naopak.

8. Moje oblíbená barva je žlutá.

9. S Honzou spolu letos budeme 8 let. Seznámili jsme se při florbalovém turnaji, na který nás oba pozval společný kamarád. Zpětně jsme pak zjistili, že jsme se díky sportování potkali v naší historii už několikrát před tím. Honza si na mě vzpomíná, já na něj bohužel ne, což mám samozřejmě už 8 let na talíři... :-) 



10. Jsem pravák a na pravé ruce nosím i hodinky.

11. Jako malá jsem chtěla být učitelkou. Nakonec jsem vystudovala Syntézu a výrobu léčiv na VŠCHT. Touha učit mě ale neopustila, a tak jsem navrhla nepovinný předmět Základy farmacie, který učím už 6. rokem na gymnázium ve Štěpánské ulici.

12. Jsem váha. A ačkoliv nevěřím na horoskopy, tak poměrně dost těch charakteristik na mě pasuje.

13. Miluju batohy - různé velikosti, různé barvy, různě vychytané kapsičky. Nenechte mě je kupovat!



14. Každý rok se snažím si splnit některý ze svých snů. Loni jsme cestovali do Portugalska, rok předtím jsem se přihlásila na moderátorský kurz do rádia, ještě rok předtím jsem byla na kurzu improvizace. Letos ještě nejsem rozhodnutá, ale určitě to zase bude stát za to... :-)

15. I přesto, že se mnou život někdy nejedná zrovna v rukavičkách, jsem více méně šťastný člověk. Honza říká, že jsem občas maniodepresivní a má asi pravdu. Dokážu být neuvěřitelně nadšená i neuvěřitelně zklamaná. Takový balíček emocí... :-) Nicméně, pokud čtete můj blog, víte, že miluju legraci, sarkasmus a lidi, co se neberou vážně. Sebe totiž taky nějak extra vážně neberu a když si ze sebe můžu udělat srandu, jdu do toho.

Tak.

A co na sebe prozradíte vy?

25 komentářů:

  1. Krásný článek. Jsem ráda, že také někdo nepije kafe, protože na mě vždycky všichni koukají jako na blázna, když řeknu, že kafe nemusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Barčo, je to celoživotní sociální trauma :-D

      Vymazat
  2. Skvělý článek :) I já měla celou základku jedničky, na dvojku došlo až na střední, ale vyznamenání bylo pořád :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím proč, ale myslela jsem si to :D :D :D A z čeho byla dvojka? ;-)

      Vymazat
  3. ahoj segro! ... krasne napsane. Jinak 15 bodu je malo, chtela bych tech zajimavosti viiiiic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, jak to bylo těžký vymyslet? Člověk se sebou žije už 31 let, tak mi přijde, že už nic není zajímavý :D :D Ale tak jo, pokusim se ;-)

      Vymazat
  4. Ty ramínka naprosto chápu, já potřebiji i stejný tvar / druh a tak jsem pěkně naštvaná, že ty "moje" už neprodávájí. Když je pak někde vidím, mám určitá nutkání... Třeba se zeptat, zda jim můžu donést 10 jiných za to jedno "moje". :-) Ale zas mě to limituje v počtu věcí ve skříni, což má taky svoje výhody.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem přešla na IKEA, tak doufám, že mi je jen tak nevyřadí z prodeje, protože pak bych měla problém :D blbý je, že si nemůžeš koupit 1, ale prodávají je po 10... a nech je prázdný, žejo?! :D

      Vymazat
  5. A toaleťák ti určitě nevisí u zdi, ale do prostoru (nesnáším, když to má někdo naopak, hned to rovnám).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, to jsme teď v létě řešili asi ve 3 ráno u táboráku a divila by ses, kolik toaleťákových "barbarů" existuje! Já jedině do prostoru! :D

      Vymazat
    2. Samozřejmě, že to musí být do prostoru. :-) V práci jsem to rovnala pořád, ale na návštěvách se snažím ovládat. :-) Děkuji, že si přijdu vlastně normálně.

      Vymazat
    3. Myslím, že tohle je téma na další článek :D :D :D

      Vymazat
  6. Já miluju šperky a šátky a taky saka. Jednou jsem si v hrabáku koupila 3 najednou - manšestrová - fialové, vínové a černé. Jedno mi nešlo dopnout...detail, no a co.
    Letos bys mohla zkusit nějaký kuchařský kurz, třeba pečení bábovek.
    Jo, a základy výroby léčiv by mě zajímaly,to bys si dala hned.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do tý chvíle, kdy to vše s radostí unosíš, mi to přijde naprosto ok! :-) A kurz vaření by nebyl vůbec od věci ;-) O léčivech klidně ráda zodpovím jakékoliv dotazy :-)

      Vymazat
  7. Ono je těch lidí spousta, jen se tím nikdo moc "nechlubí", neb vybočovat se u nás moc nenosí. Já kromě nepití kávy ještě přidávám nepití alkoholu a to včetně piva, které překvapivě Češi za alkohol nepovažují :-).
    To věšení do skříně mám taky stejně a i výše zmiňovaný problém se stejnými ramínky. Navíc ještě oblečení musí viset v přesně daném pořadí zleva od nejdelšího a nejteplejšího :-).
    A podobně to máme s Mikim i ohledně toho seznámení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s tím pivem, to máš pravdu a je to ostuda. Já alkohol taky nepiju, ne striktně, ale prostě mi nechutná, ani Honzovi naštěstí. A vůbec se mi nelíbí, když vidím nějakou mladou, pěknou slečnu, jak do sebe klopí jeden půllitr za druhým.
      S tím pořádím ve skříni se pořád hledám, aktuálně jsem zvolila ne podle typu, ale podle barev, tak uvidíme, jak to zafunguje... :-D

      Vymazat
  8. Krásný článek Dianko. Kávu tedy mám moc ráda, ale s těmi ramínky to mám stejně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak vítej v klubu :-D V tom ramínkovém, samozřejmě :-D

      Vymazat
  9. Nechápu, že my dvě jsme kamarádky :D hahaha... takových rozdílů mezi námi a přesto si rozumíme <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hihi, ty nemáš ráda žlutou?! :D Nebo kde je problém? :D

      Vymazat
  10. Kafe, zluta, sprtka, raminka... 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D njn, tak já ti ty ramínka ve skříni kontrolovat nebudu

      Vymazat
  11. Ahoj Dianko! Tak mám pocit, že budu mít co dělat, abych přečetla celý blog:) Prozradím to, že jsem se s Vámi (Tebou a Tvou sestrou) vídala jako malá a pak jsi mě doučovala chemii:) Vím, že díky Tobě jsem tomu lépe rozuměla a dokonce mě chemie i bavila. Doufám, že se máš dobře!:) Jinak, kávu také nepiju a málokdy dopustím, aby přes noc bylo v dřezu špinavé nádobí:D Sylva.

    OdpovědětVymazat