neděle 20. září 2015

15 věcí, které bychom se měli naučit od našich koček



Za těch 8 let, kdy jsem domů přinesla v pytlíku první kotě, jsme měli doma možnost pozorovat ledaccos. Od kočky zašprajcnuté za gaučem, přes panický strach naší mícy z vysavače či špatně odhadnutou vzdálenost při skoku z gauče na konferenční stolek. To jsou takové ty okamžiky, kdy si ťukáte na čelo a říkáte si: "Kočka, no..." Jenže, za tu dobu, co kočku a její potomky doma máme, vypozorovala jsem taky několik věcí, ze kterých bychom se my, lidé, mohli v cukuletu vzít příklad. A tak jsem je sepsala, hezky bod po bodu.

1. Nacvičte roztomilý kočičí pohled. Otevře Vám dveře kamkoliv - do lednice, do ložnice i do přeplněné restaurace.

2. Nejlepší čas na party je v noci. Není lepší denní doba na to, lovit čísi prsty pod peřinou, uvelebit se spícímu na obličeji nebo žalostně mňoukat za zavřenými dveřmi.

3. Buďte týmový hráč. Pomáhejte ostatním, když se snaží pracovat. Sedněte si co nejblíž k jejich počítači a začněte příst, lovte kabel od myši nebo se příležitostně projděte po klávesnici. Anebo si na ní rovnou ustelte. Popřípadě shazujte drobné věci ze stolu, tak, aby se  nikdo nikdy nenudil.


4. Nespokojujte se s fádním jídlem. Zásadně ho odmítejte. Vybírejte si a dávejte najevo nesouhlas! Budete krmeni jen tím nejlepším a nejdražším.

5. Užívejte si sluníčko. Natáhněte se na teplou zem a válejte se po ní, dokud je Vám to příjemné. Pokud se vám podaří usnout, tím lépe.

6. Nejlepší místo na spaní kromě vyhřáteho trávníku je: radiátor, něčí klín, koš s čistým voňavým prádlem.

7. Buďte cool. Pokud se Vám něco nelíbí, nemá cenu se hádat. Prostě to nedělejte.
"Pokud se Vám něco nelíbí, nemá cenu se hádat. Prostě to nedělejte."
8. Udržujte čistotu, ale buďte celkem bezúdržboví. Nepotřebujete šampón ani kondicionér, zubní kartáček ani pastu. O toaletním papíru nemluvě. Na všechno Vám stačí vlastní jazyk.

9. Nahlížejte na věci z různých perspektiv - z lustru, z vršku třešně nebo naopak z pod skříně. Buďte stále zvědaví a objevujte pořád nové věci.

10. Denně se protahujte. A nezapomeňte u toho lenivě zívnout.

11. Buďte nezávislí a pečlivě si vybírejte koho máte rádi. Nechte ostatní, aby si vybojovali Váš respekt a nespokojte se jen tak s někým. Každopádně vždycky si buďte jisti tím, kdo je ten, co Vás krmí.

12. Žijte aktuálním okamžikem. V jednu chvíli zuřivě lítejte přes gauč a křeslo, z patra do patra, abyste si v zápětí začali lízat kožich nebo jste zabrali u krbu. Nemyslete na to, co bylo nebo co bude zítra. To důležité se děje právě teď.

13. Zabavte se sami. Neotravujte ostatní, když se nudíte, ale najděte si vlastní zábavu. Stačí klubíčko, pírko, moucha nebo vlastní ocas.

14. Odpočinek je nejdůležitější věc v kočičím životě. Relaxujte kdykoliv a kdekoliv můžete! Nikdy není nevhodná doba na šlofíka!

15. Riskantní skok je občas to nejlepší, co můžete udělat. Žijte jako byste měli 9 životů!

Žádné komentáře:

Okomentovat