úterý 25. srpna 2015

Místa, která mám ráda - Park Café



Nepiju kávu. Vážně, ani lok. Ani latté. Zato miluju posedávání v kavárně. Kavárna je pro mě místo, kde můžu zastavit čas. Místo, kde prostě jen tak z povzdálí pozoruji věci a lidi kolem a přemýšlím. O věcech a o lidech. Anebo nepřemýšlím vůbec. A jedna takové místo nedávno vyrostlo na našem konci Prahy. A mně přirostlo k srdci.

Každý z Vás, kdo byl někdy na východě metropole, ví, že jsou tu zákoutí krásná, tak jako všude, ale taky místa, za která by architekti jedničku z hvězdičkou nedostali. Anebo možná ano, za to, jak se dá na co nejmenší prostor nacpat co nejvíc lidí. Ať už je to Černý Most nebo Prosek, každý, kdo se někdy do těchto končil dostal, nejspíš si zařídil to, co musel, a rychle pokračoval dál. 

Poslední roky se ale situace začíná měnit a mezi panely vyrůstají zajímavá místa - parky s jezírky, dětská hřiště a různá kulturní zařízení. A kavárnyMísta pro setkávání, která tu tak dlouho chyběla. To pochopily moje kamarádky a rozhodly se jedno takové vybudovat a splnit si tak svůj sen. A povedlo se jim to - podle mě - na jedničku. 


Ze staré trafo-stanice na kraji Střížkova (metro C) vybudovaly útulnou retro-kavárničku, a to už chce kus odvahy. Kromě dobré kávy a několika druhů domácích limonád si zde můžete vybrat i z široké nabídku čajů nebo si dát čaj ledový domácí či moštfresh jogurt nebo míchaný drink. Taková nabídka je především pro nás ne-kafaře dost důležitá, protože pít vodu nebo Coca-Colu pořád dokola je docela nuda. 





Protože kavárny obecně jsou územím, kde je dovoleno zhřešit, zamilujete si nabídku zdejších dortíků a koláčů. A v létě se osvěžíte točenou zmrzlinou. Jaká zrovna ten den bude, o tom holky téměř každý den informují na facebookové stránce Park Café, takže svou návštěvu můžete načasovat podle příchutě. A pro ty, kdo neholdují sladkému, mají holky připraveny i slané dobroty.


Ve chvíli, kdy si ulovíte svou kávu/limču a vyberete si moučník, máte možnost se posadit na zahrádku a za horšího počasí k barovému pultíku v přízemí a nebo vyhopkat do patra. Ať tak či onak, všude se bude na co dívat. Jak už jsem psala, kavárna je retro, a s tím taky korespondují židličky, křesílka i knihy na poličkách nebo nejrůznější dekorace. Všechny věci, které tak dobře znáte z kuchyní a obýváků našich babiček. Osobně pro mě byla vrcholem potravinářská váha, kterou jsem jako malá potkávala v sámošce u pultu s lahůdkami. Retro, jak se patří. Na druhou stranu holky zvolily čistý design a moderní grafiku a dohromady to parádně funguje.



Ostatně přijďte se do Park Café na Střížkově přesvědčit sami!

foto: FB Park Café

1 komentář:

  1. To je tedy opravu místo hodné návštěvy ! :-)
    Děkuji za typ :-)

    A jsme ráda, že nejsme na světě jediná !!! Další věc co máme Dianko společnou ! Já kávu taky nepiju a ani jsem neochutnala a vůbec mi to nechybí. Zato různé domácí limonády a černý čaj, to je moje :-)
    A ten východ - mám z toho stejný pocit. Ale jako se mění Vršovice a Žižkov, snad se změní i tahle místa :-)

    OdpovědětVymazat