středa 12. března 2014

Adventure Golf



Víkend je tu a je třeba pomalu promyslet, jak ho nejlépe strávit. Předpověď je všelijaká, a tak místo do přírody zamíříme na "grýn". Tentokrát ale na ten umělý.

Adventure golf je kombinací golfu a minigolfu. Zatímco z minigolfu převzal velikost hřiště, jeho povrch, tvar a překážky jsou inspirovány golfem klasickým. Místo šedého eternitu je povrch hřiště na adventure golfu tvořen umělou golfovou trávou a po hřišti se bez obav můžete procházet tak, jako na opravdovém golfu. Pro ty, kteří uvažují o kariéře golfisty, je to tak ideální příležitost, jak si vyzkoušet svůj talent dříve než na Karlštejně zryjí hřiště... :-)

Indoor adventure golf v O2 Areně



V těsné blízkosti metra Českomoravská je pro hráče připraveno 18 jamek. Na recepci spojené s barem vás uvítá milá slečna, která vám následně vysvětlí pravidla a obdaří vás kromě úsměvu také skore kartou, míčky a holemi. K dispozici jsou tu také uzamykatelné skříňky na věci. Rezervace není nutná, ale v main-time ji doporučuji, aby vám zážitek ze hry nezkazily dlouhé prostoje. I přes veškerou snahu tvůrců ve mě ani jezírko s rybičkami a vodopádem nenavodilo pocit pobytu v přírodě (to asi ten beton a zářivky), ale na druhou stranu o to tu snad ani nejde. Hlavní je vyzkoušet něco nového. Potěšit naopak může možnost uplatnění slevy 1 + 1 pro zákazníky O2 (zde). Navíce vouchery na tuhle srandu se většinou alespoň 1 měsíčně vyskytují na slevových portálech - hodinový voucher cca za 250 Kč pro pár akorát vystačí na 2 hry. A to pak už moc není o čem diskutovat.

Adventure golf v Horním Bezděkově



No, a pokud to máte rádi bez betonu a jste ochotni si zajet kousek za Prahu, pak mi nezbývá, než Vás nalákat na Adventure Golf v Horním Bezděkově. Vesnička se nachází cca 40 km od Prahy směr Kladno, tudíž něco přes půl hodiny jízdy. Parkovat se dá přímo u hřiště a recepci najdete v přilehlém dřevěném srubu. Zde si taky můžete dát čaj, kávu anebo něco k jídlu, ale to samozřejmě až po výkonu :-) Hřiště je zde o něco rozlehlejší a architektonicky moc pěkně provedené. Kromě umělé trávy se tentokrát do cesty budoucích Tigerů Woodsů postaví třeba i překážky z písku či vody, takže jsme o level výš. Klidně ale vyvezte ven babičku, protože podél hřiště je spoustu laviček, na kterých lze po vypjatých momentech spočinout. Prostě pokud je venku aspoň trochu hezky, nemá to chybu.

Ať už venku nebo uvnitř, adventure golf mě baví. O2 Arena ode mě dostává 3 z 5 hvězdiček a Horní Bezděkov 4 z 5 hvězdiček, protože příště ještě musím zkusit, jak tam vaří :-)

Golfu zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat