pondělí 20. ledna 2014

Samochodky a minimaxy



Odkazy na zajímavé články schraňuji a čtu obvykle na cestách MHD. Na rozhovor se sociologem Ivem Možným jsem si však vyhradila chvilku v teple domova, protože už od začátku mi něco napovídalo, že mě tenhle kousek víc než zaujme.
Nerada bych vzbudila pocit samolibosti hned při svém prvním tempu v širokých vodách internetového blogování, ale dlužno říci, že jako studentka jsem byla vždy velmi svědomitá, pracovitá, zvídavá a ve většině případů naprosto bezúdržbová samochodka. Po pěti letech jsem opouštěla alma mater jako duševně zmatená, systém nechápající inženýrka, která nakonec odevzdala na oltář univerzitního vzdělání kromě psychického zdraví, i to fyzické...

Doteď jsem bohužel nepřišla na to, jak zajistit, aby další samochodky neutrpěly podobné trauma. Přesto, když o tom tak přemýšlím, ani teď, pokud bych se měla vrátit na začátek, nedokázala být plnohodnotným minimaxem, jakkoliv si myslím, že ta filozofie není zas až tak od věci.

Pokud jste dočetli až sem a chcete vědět, o čem mluvím, přečtěte si rozhovor s bývalým děkanem Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat