pátek 15. října 2021

Tak mi chybí psaní, no a co...



Dnes jsem koukala na můj oblíbený seriál na Netflixu - The Bold Type. Je z prostředí lifestylového časopisu a jedna z hlavních postav - Jane - do něj přispívá svými texty. Píše. Hltám už pár dní díl za dílem a zase mi dochází, jak moc mi psaní chybí. Takže místo toho, abych si zase našla nějakou výmluvu, proč nic nenapsat, případně napsat až budu mít hezčí blog / si zacvičím / dojdu nakoupit / mě něco napadne / doplňte..., dneska chci psát.

Nikdy bych do sebe netipla, že mě bude tolik bavit skládat za sebe slova na papír. Ve škole jsem se na slohy nijak zvlášť netěšila a myslím, že jsem v nich ani nijak zvlášť nevynikala. Nikdy mě nenapadlo, že bych mohla jít studovat žurnalistiku nebo tvůrčí psaní. Ale současně s tím jsem na základce založila a vydávala svůj třídní časopis, na střední do dalšího přispívala, mezitím popsala spousty stránek deníků, napsala stovky dopisů kamarádce a jeden čas psala do šuplíku i básničky (našla jsem nedávno je a jsou hrozný). 

Když jsem si pak před pár lety založila blog, nevím co mě to popadlo. Neměla jsem asi větší cíl než zabít nějak čas v nemocnici, a pak doma na nemocenské. Ale dostalo se mi to pod kůži. Psala jsem a psala a každý den mě napadalo spoustu témat, které jsem ani nestačila zpracovávat. Ostatně dodnes mám plný počítač námětů na články.

A pak přestal být čas. Vrátila jsem se do práce, založila si e-shop a hlava byla plná starostí a úkolů. A možná nejsem ten pravý pisálek, ale já bohužel na psaní musím mít čas i náladu. Čím víc jsem nepsala, tím víc mi přišlo těžší hodit něco "na papír". Témata nepřicházela a to, co dřív bylo rutinou, začalo být děsně diskomfortní. 

Jenže dneska, když jsem koukala na další díl seriálu a záviděla Jane, že dostala svůj vlastní sloupek v internetovém magazínu, došlo mi, že já už svůj vlastní prostor na psaní dávno mám. Nikdo mě za to sice neplatí, ale zase tu nemám žádné hranice, témata ani deadliny. A vlastně ani nevím, jestli blogy ještě v dnešní době někdo čte. Ale je mi to nějak jedno. Miluju psaní, chybí mi a zrovna teď mám chuť si/vám zase psát....

S láskou,

1 komentář: