pondělí 23. dubna 2018

SCRAPBOOKING | Můj první steampunk layout



Někteří z vás už ho viděli v naší narozeninové challenge, jiní možná krásné počasí, které panovalo minulý víkend, využili k výletům, a tak pro ně bude novinkou. Můj první steampunk layout. Jak jsem již psala, trval opravdu hodně dlouho a s každou další komponentou jsem myslela jen na jediné... hlavně to nepokazit! S výsledkem jsem ale hodně spokojená, a tak ho dnes na blogu zveřejňuji ještě jednou, tentokrát i včetně použitého materiálu.

Když mi Timonka zadala v naší narozeninové výzvě téma steampunk, myslela jsem, že mě omyjou a zároveň jsem si vzpomněla na úžasné projekty od Mii, která v tomhle stylu tvoří levou zadní. "To bude ostuda," říkala jsem si a chvilku přemýšlela, že bych se z toho jako majitelka obchodu mohla nějak vykroutit... Když ale i ostatní holky vypadaly, že dostaly pěkné špeky (ostatně všechny si můžete prohlédnout tady), vzmužila jsem se a řekla si, že to by nebylo, aby nebylo...


Moje kroky vedly samozřejmě hned na Pinterest a původní idea byla vytvořit přáníčko. Po pár dnech jsem ale narazila na tuhle skvělou fotku a rozhodla jsem se pro layout. Všechny inspirace jsem zavřela a řekla si, že to udělám po svém. Na e-shopu jsem si vyhledala všechno zboží s tagem "steampunk"a nanosila si ho domů ochotná všechno použít, když bude nejhůř. 


Na layoutu jsem pracovala 4 večery, a tak vám to hezky popíšu den po dni, tak jak to mám ve svém deníčku, a k tomu přidám taky detailní obrázky projektu:


1. DEN - STŘEDA

Milý deníčku, vůbec nechápu, jak jsem na něco takového mohla přistoupit. Většina holek už má hotové projekty. Takže bych dnes měla konečně začít tvořit. Naštěstí jsem našla tenhle hvězdný papír Fryed z kolekce Northern Lights od 7 Dots Studio. Totálně mi vyrazil dech - úplně jsem zapomněla, že tyhle dokonalé papíry v obchůdku máme! Dále jsem taky vyhrabala embosovací šablonu s kompasovými střelkami, kterou se mi naštěstí ještě nepodařilo prodat na scrapbazárku. Posloužila skvěle, takže si ji asi nechám. Naembosovanou čtvrtku jsem natřela distress inkousty - efekt parádní. Tak mám základ pod fotku. Jsem vyčerpaná a jdu spát.




2. DEN - ČTVRTEK

Deníčku, Míša by mě přetrhla, když by dnes viděla to, co se odehrálo u mě v pracovně. Můj pokus o Mixed Media. Bylo totiž jasné, že žádný steampunk layout se neobejde bez trochy mixed médií. A tak jsem smíchala embosovací pastu s vnitřkem zaschlého zlatého dabberu, což bylo jediné zlaté médium, které jsem doma našla. Kromě embosovacího prášku, teda. Tuhle zlatou pastu, od které mám taky kalhoty a kus koberce, jsem pak nanesla přes šablonu hvězdiček a modlila se, aby to bylo hezké. A ono bylo! Dokud jsem si nerozmazala jednu hvězdičku. Doprčic. No nic, zakryju to chipboardem. Víceméně nadšená z výsledku jsem ještě přidala pár cákanců černou tuší, a to mě vysílilo. Takže jdu spát.




3. DEN - PÁTEK

Milý deníčku, je pátek večer a vůbec se mi nechce tvořit. Každopádně čas letí, a tak jsem se dnes rozhodla aspoň dělat přípravné práce. Naembosovala jsem si všechny písmenka i chipboard Explore měděným a zlatým embosovacím práškem. Vypadá to líp, než jsem čekala. Chtěla jsem embosovat i steampunková křídla, ale už by to asi bylo moc. Tak jsem je natřela distress inkousty (Míša radila pastely, ale ty nemám) a zatavila je transparentním embossovacím práškem. A taky jsem si namočila gázu do čaje. Dva lidi z naší domácnosti se ho samozřejmě napili - ne že by mi to vadilo. Dobrou!
P.S.: Pak jsem dělala pořádek v ségřině stole, na kterém teď scrapuju a našla pastely! U nás doma je fakt všechno!






4. DEN - SOBOTA

Milý deníčku, dneska mám celý den na to dokončit ten šílenej layout. Přes noc zmizel jeden kus gázy, doufám, že ji nesežrala kočka. Další už barvit a sušit fakt nebudu a kočku křísit taky ne - umění prostě přináší své oběti. Začínám lepit celý layout dohromady. Samozřejmě mám pocit, že je všechno nakřivo. Váhám zda kvůli jedné visačce rozdělávat celý arch visaček Northern Lights, ale co se dá dělat, vypadá to, že sedí jak ulitá. Stejně jako vlaječka z papírových výseků Northern Lights, tu dávám pod datum. Jdu vařit oběd, kočka se nějak divně tváří...achjo. Zasazjuu do layoutu kovoé ozdoby a když jsi jdu pro pití, nacházím gázu pod linkou. Díkybohu. Nakonec ještě seberu odvahu i razítkuju a lepím flitry. Pak se mi to nějak nezdá, tak je chci zase odlepit, ale mrchy drží pevně. No nic, takhle je to taky pěkný. Nakonec vymýšlím prťáckou vychytávku s malou zkumavkou, do které obětuji pár gramů embossovacího prášku. Spokojenost. Hotovo.




Takže takhle nějak to bylo. A nebylo to vůbec jednoduché. Ale jak říkám já, důležité je neztratit korunku a vždycky si umět poradit. Jsme přece ženy!

Kolonku steampunk si tedy díky Timonce můžu ve svém scrapbookovém životopisu hrdě odškrtnout...a mám pocit, že už mě nic nepřekvapí.

Tak scrapu zdar a pokud tvoříte, tak ať je to nejen steam, ale hlavně hodně punk!

Žádné komentáře:

Okomentovat