sobota 30. prosince 2017

2017... a jaký byl?


Co dodat, je tu konec roku 2017, poslední den, a na řadu přichází finální součet a člověk se neubrání bilancování. Ani já ne. Pro mě byl tento rok z mnoha důvodů výjimečný a tak, když se za ním ohlédnu, rozhodně z řady posledních let velmi pozitivně vyčnívá. Hlavně tedy proto, že jsme ho všichni prožili a přežili ve zdraví, včetně těch kteří ho budou mít v uvedený v rodném listě jako jejich první. Jaký byl můj rok 2017?

LEDEN 2017

Leden jako by předznamenal trend roku 2017 - svatby. Byly tu jedny zásnuby na oslavě narozenin a byla jsem také jako doprovod na svatebním veletrhu. Z dojmů z veletrhu vznikl můj vůbec nejčtenější článek na blogu (přečíst si ho můžete tady).


Byli jsme na výstavě Retro...


...a přiletěla ségra z Dánska, takže jsme samozřejmě šli na obligátní sváteční kachnu a oslavili i můj svátek.


ÚNOR 2017

V únoru jsem se ponořila do čtení, což bylo jedno z mých přání  do nového roku (někdo tomu říká předsevzetí).


Pořádala jsem kurz na výrobu valentýnských přáníček (P.S. ten letošní už se také chystá a brzy bude vypsán tady)....


...a s děvčaty ze scrapbookingu jsme šly do Nebe. No, žádná andělská party to ale nebyla... ;-)


Pořídila jsem si úžasňákový kočičí hrníček Sassy&Belle (mimochodem těmi oušky si pravidelně vypichuju oči...) a učila jsem se péct šneky (takové, aby nevypadaly jak z dílny Družstva tělesně vadných...).



BŘEZEN 2017

V březnu jsem jela do Brna na improvizační kurz. Kdykoliv si na tenhle březnový víkend vzpomenu, nabije mě to pozitivní energií... A víte co, musím vám o tom, co se děje na takovém kurzu, na kterém se učíte improvizovat, někdy napsat podrobněji. Anebo se ho zúčastněte sami - tady.


Byli jsme nakupovat v Drážďanech. A zase jsem tam utratila víc, než jsem chtěla, proto ten provinilý výraz...


...a s holkama ze scrapbookingu jsme si udělali vlastní Prostřeno.



Výletili jsme v okolí Garmisch-Partenkirchen na víkendovém pobytu, který jsem vyhrála! Taky jste si vždycky mysleli, že soutěže typu "pošlete dva čárové kódy z obalu" vyhrávají jen příbuzní majitelů... Tak očividně ne a já jsem toho živým důkazem.



DUBEN 2017

V dubnu slaví Honzík narozeniny. Je čím dál těžší pro něj shánět dárky, protože všechno má nebo si to koupí sám. A tak sázím na zážitky a tentokrát jsem ho překvapila letenkami do Amsterdamu.


Výlet to byl famózní, nakonec jsme navštívili nejen Amsterdam, ale tak půlku Holandska. A mně tam zůstal velký kus srdce. Opravdu jsem se zamilovala - do jejich vodních kanálů, do pohostinnosti místních lidí, prostě do ducha tohohle tulipánového království.


Po návratu z Holandska se konala naše první svatba roku 2017 - teda ne naše, ale mojí sestřenice, která se vdala na zámečku Vilémovice u Světlé nad Sázavou.


Na konci dubna pak vyrábíme minialba ve střížkovské retrokavárně Park Café.



KVĚTEN 2017

1. května asi ve 23:50 vyrážíme s čelovkama hledat třešeň pomocí aplikace od AirBank. Kdoví, pod čím jsem tu pusu nakonec dostala, ale kvetlo to... :-)


S holkama ze scrapbookingu máme další díl Prostřeno...
<

...a s Honzou jdeme na demonstraci. Protože líp fakt nebude...


S kamarádkou Luckou se vydáváme do Německa na kurz se scrapbookovou guru Paige Evans. Je to super dámská jízda. Díky Luci!


Narodí se nám kotě Otík a na kurzech vyrábíme svatební přáníčka.



Na konci května pak jedeme s kamarádkou na wellness víkend do Resortu Sv. Kateřina. Jako odpočinuly jsme si, ale za mě příště jinam... Uvítám tipy do komentářů... :-)


Zahajuju cyklosezónu.


ČERVEN 2017

Peču! Pořád a z čehokoliv... Ty nejlepší recepty, co zvládnete levou zadní (protože do těžších já se nepouštím), najdete tady. Je tam i recept na tuhle báječnou bublaninu s jahodama.


A vybíráme svatební šaty. Těhotenské. A to je výzva - kdo ví, o kolik bříško za dva měsíce povyroste?!


Na kurzech jedou prázdninové deníky...


...a mě baví dělat si zdravé snídaně... nebo prostě snídaně. A nosit si domů z procházek luční kvítí.


Spolužačka z VŠCHT a hlavně kamarádka Vlaďka má promoci a je z ní doktorka chemie... Mám radost!

Startují prezidentské volby. Tato fotka nevypovídá nic o mém finálním volebním nastavení, nicméně podporuji každou změnu. K horšímu snad být nemůže...


Jo, a na konci června jedeme s holkama ze scrapu na víkend do Jizerek. Původně chceme chodit na procházky, ale nakonec lepíme jako o život v krásném podkrovním apartmánu s houpací sítí.


ČERVENEC 2017

Prázdniny - to je čas pro návrat do míst, kde to mám ráda! Třeba jako na hájovnu k Hájkům.

<
Proběhne první rozlučka se svobodou v námořnickém stylu a hned vzápětí příslušná svatba na Strnadovském mlýně.



Přihlásila jsem se na 3 denní kurz moderování v rádiu a plním si odvěký sen. Byla to dřina, ale náramně mě to bavilo a možná jste taky někdy dělali něco, u čeho jste si říkali "jo, to je ono, tady jsem správně"... Takže to rozhodně to nebyl konec. Spíš začátek...


Narodila se Verunka.


SRPEN 2017

Rozlučka se svobodou č.2, tentokrát ve stylu Hawai...


A svatba, co celá propršela, takže i když se říká, že "prší štěstí", byla to fakt smůla. Ale nevěsta to nesla vážně statečně.


Jako skoro každé léto jsme byli na dovolené v Alpách, tam to máme rádi. Milujeme spojení horských výšlapů a odpočinku v termálních lázních.


Narodilo se kotě Čenda. Největší raubíř na světě.


A na konci srpna svatba, ta s bříškem... Šaty to vydržely a malý Vašík v bříšku taky.



ZÁŘÍ 2017

Září, tak to je Amerika! A náš výlet na západní pobřeží USA a do národních parků. Životní zážitek. Část z vás sledovala naše putování na Instastories a já jsem ráda, že vás reportáže bavily. Mě jejich natáčení taky!


ŘÍJEN 2017

Oslava 30. narozenin, to byl nejlepší dárek (letenka kamkoliv - díky všem ještě jednou!), ale hlavně rodina a spousta přátel kolem.


A narodil se Vašík.


LISTOPAD 2017

Jdu na kurz krasopsaní...


...a jedu se podívat na Vašíka do Brna


Vyrábím pro něj plenkový dort


Procházka do Tróje pár dní před tím, než spadla lávka přes Vltavu. Na fotkách ji máme ještě vcelku a přísahám, že s tím nemáme nic společného... ;-)


A mamka si kupuje auto!


PROSINEC 2017

Na kurzech vyrábíme kalendáře a vánoční přáníčka.


A jedeme na vánoční trhy do Görlitz... Ostatně tady je článek, kde se dozvíte víc.



Zima je ideální na výlety za kultůrou, a tak v prosinci jdeme na koncert Jelenů a taky na Vánoční koledu do Studia Dva. Obojí výborné! Vyrazte v zimě taky někam!


Ještě před svátky jsme se na hřbitově autovraků rozloučili s naším milovaným Ventíkem. Auto, které vezlo mou ségru z porodnice a první auto, které jsem řídila opravdu sama. Loučení bylo dojemné.


K Vánocům jsem dostala jsem spoustu skvělých dárečků...


...včetně selfí tyče. Manévry s ní jsme trénovali hned.


Ale víte co, na fotky, kdy vás fotí profík, žádné selfíčko nemá. A tak jsem byli fotit s fotografem Ondrou. Tady je první vlaštovka...


Sečteno podtrženo

Uf. Stalo se toho opravdu tolik, že mám občas pocit, že to jeden člověk nemohl stihnout, a tak trochu na mě padl splín, jestli ten následující rok může vlastně 2017 překonat...

Ale je to vůbec potřeba? Aby byl lepší. Stačí prostě, že bude nový. Jiný. Další, kdy žiju.

Díky všem, kteří jste mě tímto rokem provedli a byli mi nablízku! Ať už jste staří známí, nebo jsme se letos potkali poprvé, můj život jste ovlivnili, vytříbili mi názory a rozšířili mé obzory. V mém srdci jste napořád, místa v něm je dost pro všechny...

Díky Honzímu, který stále trpělivě snáší veškeré mé crazy nápady a co víc, pomáhá mi je realizovat.

Takže jak se znám, o zábavu bude v roce 2018 zase postaráno... ;-)

PF 2018

9 komentářů:

  1. Dojala jsi me .. zij a uzivej dalsi novy rok!!

    OdpovědětVymazat
  2. Dianko :D Můžeme se směle vyměnit myslím ♥ Ten další bude zase pecka, já ti věřim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a to se skoro ani neznáme, třeba to někdy napravíme - mohla by z toho vzniknout nějaká parádní akce :D :D A jinak se teda budu se snažit naplnit očekávání... takže jdu hledat nějaký letenky :D :D

      Vymazat
  3. Naprostá bomba!!! ... Od doby, kdy si prostřednictvím PL dokumentuji naše týdny, tak už nemám pocit, že bychom “nic neprožili”. ... Přeji Ti, ať je i rok 2018 výjimečný a plný krásných a nezapomenutelných zážitků ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo takový PL online a aspoň jsem se koukla, co mě letos v tom lepení čeká, když jsem o rok pozadu... :D Tobě taky, Moni!

      Vymazat
  4. U mě vede nepraktický, ale krásný hrnek:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě doma vede dneska nepraktický, ale krásný hrnek 2:0 na skorovypíchnutý oči :) ale jinak ho taky miluju ;-)

      Vymazat