pondělí 20. dubna 2015

VAŘÍM | Čína se zeleným kari a tofu



I v březnu jsem plnila svoje předsevzetí - volala jsem babičce, kupovala čerstvé květiny, posílala pohlednice a taky se naučila nový recept. A tentokrát to byla dvojitá výzva, protože jsem v záchvatu zdravého stravování zakoupila tofu, se kterým jsem ještě nikdy nic nevařila. Vyrazila jsem tedy na výzvědy k mé kamarádce Vlaďce, která nejen, že je skvělá kuchařka, ale především zná taky spoustu takových těch bio- a vegetariánských vychytávek. A nezklamala ani tentokrát. Domů jsem odcházela s receptem, po cestě jsem to vzala přes Marks and Spencer food koutek, kde jsem nakoupila potřebné suroviny, a další den už jsem krotila tofu na pánvi. A na první pokus celkem úspěšně.


Kari-tofu-čína podle Vlaďky

Co jsem potřebovala?
  • balíček tofu (natural)
  • kari pastu (z Marks and Spencers, ale prý se dá koupit i v obyčejné vietnamské večerce)
  • plechovku kokosového mléka
  • směs na čínu
  • rýži basmati jako přílohu

Jak jsem s tím naložila?
Na pánvi jsem nejdřív lehce orestovala zeleninu, jen tak, aby rozmrzla, a dala jsem jí bokem do misky. Na slunečnicovém oleji jsem osmahla kari-pastu (Vlaďka říká: olivový olej není dobrý a bacha, pasta se nesmí připálit!) a přidala tofu. Po chvilce pak i zeleninu a nakonec kokosové mléko. Celé jsem to nechala chvilku projít varem (10 - 15 min). A mezitím si připravila rýži. No, a to je všechno. Jednoduché, rychlé, zdravé, dobré a rozhodně jiné jídlo, než obvykle doma připravuji.




Pokud bylo něco špatně, prosím Vlaďku o příspěvek do komentářů. Nám "to-tofu" ale moc chutnalo. Na fotky příliš nekoukejte, zjistila jsem, že většina mých jídel lépe chutná, než vypadá (viz článek o foodstylingu). Ale rozhodně se nenechte odradit a zkuste změnu! Poděkuje vám tělo a možná i manžel :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat